Vélemények

Hagyományos gyógymód és modern orvostudomány

Világszerte megtaláljuk a hagyományos orvoslás sokféle orrmosási módszerét, és ma a modern orvostudomány is csatlakozik hozzájuk.

A halászok az egész világon, már generációk óta tengervízzel öblítik ki az orrukat. A jóga keretein belül szintén egyike a számos használt megtisztító procedúrának az orrmosás (néti). A jóga általanosan egyre népszerűbb és sikeresen terjed a mi civilizációnkban is. A fogmosás például évezredek óta gyakorolt jóga tradíció, a nyugati kultúrában viszont csak a legutóbbi 100 évben vált valóban általánossá.

A sóoldatos orrmosás a bízonyítékokon alapuló orvoslás (EBM) keretein belül az akut és krónikus arcüreggyulladás ajánlott kezelései közé tartozik, valamint része a posztoperatív ellátásnak is. A Rhino Horn™ kancsóval végzett orröblítés során az orrból eltávolításra kerül a pollen és a por, így enyhülnek az allergia tünetei. Az öblítések segítenek egyszerű megfázás, krónikus nátha, illetve poros környezetben tartózkodók esetében. A rendszeres orrmosás a felső légutak gyulladásait megelőző preventív intézkedések közé tartozik.

 

Rhino Horn Red and Blue